2017. július 21., péntek

Medailista Fuksa: Chalan, čo sa bál vody, na nej PADI ústrety sna

To sú paradoxy! Veta z Havlovej Audience sedí aj vo svete, v ktorom sa český prezident práve neorientoval - v športe.

"Martin sa odmala veľa bál vody," prekvapí Petr Fuksa; jeho syn pred pár desiatkami minút vybojoval na kanoe striebro na premiére Európskych hier. Pred rokmi sa mohlo zdať, že rodinná tradícia u Fuks po dvoch pokoleniach zmizne. "Mysleli sme, že kanoistika pôjde mimo neho, hral hokej. Ale pomaly prestupoval: letnú prípravu robil u nás a nakoniec u kanoistiky skončil. "

Meno jeho potomka Martina sa hodí uložiť do pamäte.Je mu 22 rokov, má moderný účes, výrazné tetovanie, poriadne svaly a tiež si skoro rok pred letnými hrami v Rio de Janeiro došiel v odľahlom Mingačeviru na trati medzi dvoma olympijskými šampiónmi pre cenné striebro. < /p>

Ďalšie potvrdenie toho , čo vie.

"Že je Martin nádejou pre Rio, to sa dalo povedať už pred Azerbajdžanom. Všetci s tým tak nejako počítame, ale zároveň vieme, ako ťažké to je, "vyhlasuje Martin Doktor. "Je talent, má techniku, navyše silný a s citom pre vodu…Ideálna kombinácia!"

Ťažko hľadať na hodnotenie povolanejšieho. Písal sa rok 1996, keď Martin Doktor v pirátskom šatke slávil v Atlante dvojitej zlato.Postaral sa o jedno z najlepších individuálnych predstavení Česka na hrách.

Doktor, teraz športový riaditeľ Slovenského olympijského výboru, hovorí: "Išiel perfektne, takticky. Pekne sa na to pozerá. Som rád, že sa v mojej disciplíne našiel niekto, kto je schopný pokračovať - ​​chýba mu už len olympijská medaila. Vo všetkom ostatnom je skoro lepšie ako ja. "

Slovo LEN si v súvislosti s medailou z hier zaslúži byť vysadených veľkými písmenami.Tento úspech je neporovnateľný s čímkoľvek iným.

Táta: S medailami počítam

"Rio by bol vrchol, robíme pre neho maximum, "súhlasí pretekára otec Petr Fuksa, muž pevného stisku ruky a pevných plánov. "Snažíme sa cyklus nejako uzavrieť, sú to jednotlivé kocky do skladačky."

O kvalifikácii pôjde v auguste na MS v Miláne. A puzzle, ktorého výslednú podobou majú byť oslavy Martina Fuks v Brazílii, sa zase o niečo priblížilo origináli v Azerbajdžane. Zľava Maďar Vajda, víťaz z Pekingu, sprava Nemec Brendel, londýnsky šampión…

Len ten Fuksa porazil, načo strieborný muž hovoril: "Sebastian vládne, je najlepšie na svete.Vyhral všetko, čo sa dalo - dúfam, že už mu to bude stačiť a snáď už tak rýchly nebude. "Nemecký šampión tuší, čo mu rastie za konkurenciu:" Martin je veľmi rýchly mladý muž. "

Prerod z hokejistu, čo sa boj í vody, smerom k špičkovému kanoista bol podľa otca dokonaný zhruba v 17 rokoch. Teraz je Martinovi Fuks o päť rokov viac a otec hovorí: "Som nadšený ako tréner aj rodič, ale na medaily som zároveň trošku zvyknutý. Aby som bol úprimný, vždy je čakám. Syn si odmeny vyberá celoročne - od vecí po jedlo, po medailu si vždy sám povie. "

Po Riu by prípadne mohol prísť doteraz najväčší z darčekov. A posledná zlatý kanoista Martin Doktor tomu chce veriť: "Martin má hlavu šampiónov.Bavili sme sa akurát so šéfom nemeckej federácie, že najdôležitejší sval sa volá mozog. Tak to je, človek musí byť víťazný typ. "

Tým Martin Fuksa je.

A chce to potvrdiť aj za rok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése